Zomerproject 2015 Montagne de Lure

08-01-2016 - Het prachtige natuurschoon van de Provence

CCT in de Provence

 

Naar jaarlijkse gewoonte, begin september,  trok CCT naar het hooggebergte. Dit jaar hadden Karin en de Willy het “Hotel des Alpes” in het pittoresk dorpje Gréoux les Bains uitgekozen in de Provence. Een dorpje gelegen nabij het prachtige natuurschoon van de Gorges du Verdon. Sommigen onder ons waren met de camper op een camping, nog anderen waren in een huurhuis en ook waren CCTers gelogeerd bij Michel in Allemagne en Provence.

Zaterdagnamiddag 5 september kwamen de fietsers en niet fietsers één na één toe op domein van ons hotel, want om 16:00 uur stond een opwarmingsritje van 48 km met 580 hoogtemeters gepland.

Iedereen was er klaar voor, na gedurende een ganse zomer een paar duizend  kilometer bijeen gefietst te hebben.

Zondag kwam dan al het serieuzere werk, we reden naar de barrage d’Esparron over een afstand van 74 km maar er moesten wel 1138 hm overwonnen worden. Waar een afdamming van een rivier is, is ook een meer. Het meer d’Esparron met helderblauw water lijkt het wel een diamant, omringd met door de rotsen van de Gorges du Verdon.

De volgende twee dagen moest er eerst een verplaatsing met de wagen gemaakt worden om zo onze startplaats te bereiken. Maandag vertrek in Allemagne en Provence, waar de logés van Michel en Michel zelf ons stonden op te wachten om zo weeral langs prachtige natuur naar het meer van “Sainte –Croix” te fietsen.

Dinsdag was het tijd voor de “Koninginnenrit”. De “Montagne de Lure” lag op ons te wachten, een beklimming van 17 km met een stijgingspercentage van maximum  8% had men ons gezegd, maar over de aanloop werd er gezwegen in alle talen om niemand af te schrikken en de totale afstand voor die dag kwamen we aan 91 km en 1901 hm.

Wie aan de Provence denkt, denkt ook automatisch aan lavendel. De lavendel verheerlijkt de Provence met haar kleuren en parfum, maar om de lavendel in bloei te zien staan, waren we wel een tweetal maanden te laat. Maar de lavendelroute ligt er een gans jaar, dus werd woensdag gereden op de hoogvlakte van Valensol over golvende wegen met hellingen tot 13%.

Donderdag reden we qua natuurschoon de mooiste rit, namelijk rond de “Gorges du Verdon”. We reden naast de rivier de Verdon, maar ook honderden meters hogerop naast diepe kloven waarin de rivier zich een weg baant.

Vrijdag werd nog een tochtje gereden om af te leren, maar sommigen onder ons namen een snipperdag, met de autorit van ’s anderdaags in gedachte.

Tijdens deze prachtige week werd er in totaal 536 km gereden en werden er 8299 hoogtemeters bedwongen.

Ook een speciale dank aan de begeleidsters en hun assistentes, want zonder hen is het niet mogelijk om deze mooie week te laten slagen.

Ook de niet fietsende partners werden niet vergeten. Zij werden begeleid tijdens hun wandelingen door de echtgenote van Michel die de streek en dus alle terrasjes heel goed kent